Objavljeno u kategoriji Sport na 10.06.2019 09:28:00

Međunarodni memorijalni turnir 'Josip Katalinski Škija': Bordo dječaci se opet okitili medaljama

Foto Patria

(Patria) - Tokom proteklog vikenda odigran je Međunarodni memorijalni turnir „Josip Katalinski Škija“. Memorijal  turnir Josip Katalinski Škija se igra u Sarajevu od 7. do 9. juna, a danas je u hotelu Delminium održana press konferencija. Na turniru je učestvovalo 46 ekipa, najviše je učesnika iz Crne Gore, a takmičenje je odigrano u četiri selekcije (2006, 2008, 2009 i 2011 godište).
Nogometni savez BiH je podržao ovaj turnir ponovo, kao i sudije KS i Nogometni savez KS.

Po vrlo teškom vremenu i na plus 35 stepeni dječaci su oduševili svojim nogometnim znanjem. U fer i sprotskom duhu dva dana uživali su mali nogometaši, treneri, kao i publika.
Dodijeljene su nagrade, kako kolektivne tako i pojedinačne najboljima na sedmom izdanju ovog Memorijala. Oba dana vikenda uz organizatore je bila u supruga pokojnog Josipa Jasna Katalinski.

U kategoriji 2009. nogometaši FK Sarajevo pod vodstvom trenera Anesa Kozića okitili su se srebrom. U šest odigranih utakmica Bordo dječaci su zabilježili pet pobjeda i jedan remi s gol razlikom 12-0. U finalnoj utakmici sreća prilikom izvođenja penala bila je na strani Crnogoraca i ekipe Stari aerodrom iz Podgorice. Treće mjesto u ovoj kategoriji otišlo je također u ruke Crnogoraca i ekipe Arena.

Najbolji golman došao je iz ekipe FK Sarajevo Adi Pecar, a specijalna nagrada za nogometaša koji podsjeća na Josipa Katalinskog Škiju uručena je Tariku Zeći, također nogometašu FK Sarajevo.
Najbolji strijelac u ovoj kategoriji je Matisa Knežević (Arena), a najbolji igrač Lazar Grbović (Stari aerodrom).
Za FK Sarajevo nastupili su Adi Pecar, Danis Sultanić, Vedad Duranović, Emin Tabaković, Serdar Bihorac, Erhan Orman, Tarik Zećo, Marko Tredafilov, Benjamin Pandžić, Amer Planja i Aren Kaljić.

2006. GODIŠTE

U najstarijoj kategoriji na ovom turniru prvo mjesto zauzeli su dječaci Jagodine, drugi su bili mladi nogometaši FK Željezničara, a broncom su se okitili nogometaši iz škole fudbala OLE iz Beograda.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Luka Stanković iz Jagodine, najbolji strijelac je njegov saigrač Ognjen Milošević dok je najbolji golman došao iz ekipe Željezničara Alden Čustović.
Specijalnu nagradu i priznanje za igrača koji podsjeća na legendarnog Josipa Škiju Katalinskog dobio je Nikola Popović iz OLE-a.

2008. GODIŠTE

1. Fair play 
2. Dar
3. Novi Grad

Najbolji igrač: Amar Višnjić (Novi Grad)
Najbolji strijelac: Bakir Bajić (Fair play)
Najbolji golman: Amar Cernica (Fair play)
Igrač koji podsjeća na Josipa Katalinskog: Hamza Ćehović (Novi Grad)

2011. GODIŠTE

1. Novi Grad
2. Top gol
3.Porto

Najbolji igrač:Deni Serdarević (Novi Grad)
Najbolji strijelac: Makrsim Novaković (Porto)
Najbolji golman: Daris Šebo (Novi Grad)
Igrač koji podsjeća na Josipa Katalinksog: Ali Šehović
 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android