Objavljeno u kategoriji Region na 25.05.2019 16:45:00

Mesić u Kumrovcu: Ovdje smo zbog čovjeka koji je republike doveo za pobjednički sto

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

SARAJEVO, (Patria) - Više od 10 hiljada poštovalaca lika i djela Josipa Broza Tita okupilo se danas u Komrovcu, na 25. maj - Dan mladosti. 

Jedan od najdražih Titovih praznika, u njegovom rodnom mjestu, obilježen je uz tradicionalni jugoslovenski folklor.

Na skup su stigli i bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik Predsjedništva Jugoslavije Stipe Mesić te čelnik SDSS-a Milorad Pupovac. 

Mesić je rekao da je očekivao u Kumrovcu "puno zastava pod kojima su izvojevane najveće pobjede u povijesti našeg naroda, pod kojima se ginulo ali i trijumfiralo". 

"Ima onih koji misle da se povijest može vratiti, promijeniti. To nikome dosada nije uspjelo, ne može ni sada. Ovdje smo se sastali prije svega radi čovjeka koji je organizirao NOB i doveo Jugoslaviju i sve njene republike i pokrajine za pobjednički stol. Oni revizionisti koji sanjaju nešto drugo, oni ništa ne znaju",  kazao je na Mesić.

Zapitao se da nije bilo NOB-a, bi li Hrvatske uopće bilo i bi li branitelji imali uopće što braniti. Zaključio je da nije bilo NOB-a da bi Hrvatska opet doživjela Kraljevinu Jugoslaviju odnosno unitarnu države te nova razaranja. 

"Mi smo dočekali pobjedu za pobjedničkim stolom i to bi morali ovi revizionisti shvatiti",završio je Mesić uz ocjenu da je Jugoslavija bila autoritarna ali ne i totalitarna država.


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android