Članak

Đukanović: Kad služite interesima 'majčice', a ne države u kojoj ste rođeni, vi ste izdajnik

Donošenjem zakona o slobodi vjeroispovijesti stvaraju se pretpostavke da se ozbiljnije posvetimo rješavanju crkvenog pitanja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

PODGORICA, (Patria) - Donošenjem zakona o slobodi vjeroispovijesti stvaraju se pretpostavke da se ozbiljnije posvetimo rješavanju crkvenog pitanja, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je u intervjuu Dnevnim novinama podsjetio da je Vlada na posljednjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti i uputila ga u dalju proceduru.

“Vjerujem da to značajno može doprinijeti regulisanju brojnih pitanja u toj osjetljivoj sferi. Nažalost, za to nema gotovih modela. Naše političko polazište je da svako novo rješenje mora slijediti osnovni cilj: prevazilaženje naslijeđenih dubokih podjela u crnogorskom društvu”, naveo je Đukanović.

Računa na posvećenost svih političkih i crkvenih subjekata da se u dobroj vjeri i namjeri dođe do održivog rješenja, u najboljem interesu svih naših građana, i države i crkve.

“Nećemo naravno dozvoliti nikome da se bahati po Crnoj Gori, i da potkopava našu državu, krijući se iza mantije i krsta”, zaključio je predsjednik.

Đukanović je rekao da usljed evidentne političke nemoći, pa i, kako je rekao, diletantizma opozicija u Crnoj Gori je povjerovala da će do ostvarenja svojih ciljeva doći služenjem tuđim interesima, za koje predsjednik Crne Gore smatra da u finalu obavezno završava izdajom. 

„Da ne okolišamo, tako se to svuda u svijetu zove. Kad vam je “majčica” tuđa, a ne svoja država. I kad još krenete da služite interesima “majčice”, bez obzira što su protiv interesa države u kojoj ste rođeni, i vi i svi vaši preci. Očekujući da vas “majčica” pomogne kešom, ili plaćajući razne Šavive i Asade u milionskim iznosima”, naveo je Đukanović.


 

#Region