Članak

Šok na Grbavici: Željezničar ostao bez licence za UEFA-ina klupska takmičenja

Zasjedala komisija NS BIH

(Patria)-Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova održana je u prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Na osnovu dostavljenih izvještaja, relevantne dokumentacije klubova-aplikanata i provedene procedure u skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju za takmičenja Premijer lige BiH i UEFA u sezoni 2019/2020. godina, Komisija je donijela niz odluka.

Licencu za učešće u takmičenjima Premijer lige BiH dobili su Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Radnik, Mladost, Tuzla City, Željezničar, Zvijezda 09 i GOŠK.

Licencu za učešće u Premijer ligi BiH nisu dobili Sloboda, Čelik i Krupa.

Licencu za učešće u UEFA-e klupskim takmičenjima dobili su Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Radnik, Mladost i Tuzla City.

Licencu za učešće u UEFA-e klupskim takmičenjima nisu dobili Sloboda, Čelik, Krupa, Željezničar i GOŠK.

Od klubova iz Premijer lige BiH, jedino Zvijezda 09 nije podnijela aplikaciju za izdavanje licence i učešće u UEFA-e takmičenjima.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova NS BiH (Premijer liga BiH i UEFA takmičenja), klubovi imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova NS BiH u roku od osam dana od dana primitka pisanih odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

#Sport