Članak

Za uhapšene u akciji Duga 2 zatražen pritvor, ženska osoba puštena na slobodu

U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze.

SARAJEVO, (Patria) - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva KS predložio je Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora za četvero osumnjičenih koji su jučer uhapšeni u akciji Duga 2, potvrdila je za medije Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

"Ženska osoba je nakona ispitivanja puštena. Pritvor je svima predložen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je za državljanina Makedonije predložen i zbog opasnosti od bjekstva", kazala je Bavčić.

U sklopu navedene akcije izvršeni su pretresi na šest lokacija na području Sarajeva, Istočnog Novog Sarajeva, Visokog i Breze, te je lišeno slobode pet lica inicijala A.M. (1988.), A.V. (1985.),  B.K. (1998.) i A.B. (1989.), te državljanin R Makedonije inicijala K.V. (1983.), a koji se sumnjiče da su u periodu od 13.12.2018. godine, na području Sarajevskog i Zeničko-dobojskog kantona stavljali u promet opojnu drogu "Amphetamin“ i "Cannabis Sativa L“, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge „Amphetamin“ i „Cannabis Sativa L“, oprema i vage za precizno vaganje, automatsko naoružanje, municija, telefonski aparti i SIM kartice, te drugi  predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom.

#CrnaHronika