Članak

Čuveni basista Iron Maidena Chris Dale posjetio tunele Ravne

Upravo je u Visoko i došao u društvu sa još jednim poznatim Visočaninom, režiserom Tarikom Hodžićem

(Patria) - Među brojnim poznatim domaćim i stranim ličnostima koje su u proteklih 13 godina posjetila Bosansku dolinu piramida gost Fondacije je bio i čuveni Chris Dale, poznati basista benda Brucea Dickinsona i protagonista filma Jasenka Pašića i Tarika Hodžića "Scream for me Sarajevo".

Upravo je u Visoko i došao u društvu sa još jednim poznatim Visočaninom, režiserom Tarikom Hodžićem, a vrijeme koje je imao, iskoristio je za kratki obilazak Prahistorijskog labirinta tunela Ravne.

"Zaista sam oduševljen viđenim. Nisam imao previše vremena za posjet i da obiđem sve ono za što su mi kazali da je moguće vidjeti i doživjeti ovdje, ali se nadam da ću uskoro doći ponovo i imati mnogo više vremena, te obići sve lokacije", kratko je kazao Dale nakon obilaska tunela Ravne.

Dalea je u Visoko doveo Tarik Hodžić, visočki režiser i tvorac sada već nadaleko poznatog filma „Scream for me Sarajevo“, filma koji govori o gostovanju benda Iron Maiden u okupiranom Sarajevu 1994.godine.

Za vrijeme kratke posjete Tarik i Chris su kazali i da je Bruce Dickinson upoznat s projektom istraživanja piramida u Bosni, te kako se nadaju da će uskoro i frontmen Iron Maidena doći u posjet u Bosansku dolinu piramida.

#Lifemagazin