Članak

Ramiz Salkić uputio uskršnju čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Ramiz Salkić uputio je uskršnju čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini

BANJA LUKA; (Patria) - Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska (RS) Ramiz Salkić uputio je uskršnju čestitku banjalučkom biskupu Franji Komarici i katoličkim vjernicima u Bosni i Hercegovini

Salkić je, u ime Bošnjaka muslimana iz RS, katolicima uputio čestitke povodom, kako je naveo, velikog blagdana nade, rađanja i novih početaka, uz iskrenu nadu da će Uskrs proslaviti sa svojim porodicama u dobrom zdravlju i blagostanju. 

“I ovaj blagdan nas podsjeća na jedinstveno bogatstvo naše domovine Bosne i Hercegovine. Stoljećima se radost blagdana na ovim prostorima dijelila sa komšijama, čime se čvrsto gradilo međusobno poštovanje i tolerancija. Iskreno se nadam da će ove vrijednosti biti sastavni dio života građana Bosne i Hercegovine i u narednim decenijama i stoljećima, te da će nove generacije nastaviti graditi društvo jednakih prava i mogućnosti za sve građane na cijeloj teritoriji naše domovine. 

Blagdani su prilika i da se sjetimo obespravljenih i ugroženih. Bosanski katolici Hrvati u bh. entitetu RS su u teškom položaju kao i Bošnjaci muslimani, i dijele skoro identične probleme. Očekujemo od nadležnih u bh. entitetu RS da otklone diskriminaciju koja se provodi prema Hrvatima katolicima i Bošnjacima muslimanima. 

Neka ovaj Uskrs donese bolji život i prosperitet svim katolicima u Bosni i Hercegovini, neka vrati nadu, mir i ljubav u srca svih katolika, te neka novi početak, što i simbolizuje ovaj blagdan, bude jačanje zajedničkog života koji je stoljećima utemeljen na prostorima Bosne i Hercegovine, stoji u čestitci koju je Salkić uputio u povodu katoličkog praznika Uskrsa.

#BiH