Članak

Miting "Budućnost Srbije" u Beogradu završen govorom Vučića

On je okupljenima kazao da nikog nisu uvrijedili

(Patria) - U Beogradu je održan skup u okviru kampanje "Budućnost Srbije" predsjednika Aleksandra Vučića. Pristalice SNS ispunile su plato ispred Doma Narodne skupštine. Njima su se obratili premijerka Ana Brnabić, mađarski ministar Peter Sijarto, ministar Ivica Dačić, predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, komandant s Košara i na kraju Vučić.

Vučić poručio je na mitingu "Budućnost Srbije" u centru Beograda da su cilj njegove politike zadovoljni građani, a ne sukobi. Rekao je i da vjeruje da među političkim neistomišljenicima ima onih koji žele dobro državi i da "treba da vidimo oko čega možemo da se saglasimo", ali poručuje da na ultimatume neće pristati, piše N1 Srbija.

On je naveo da mu mnogi emisari iz svijeta poručuju da učini nešto kako bi "umilio" Prištinu da ukine takse na srpsku robu, ali da je, bez obzira što neće biti lako izdržati pritiske, poruka Srbije da to neće učiniti.

Izjavio je i da su male šanse da Volksvagen dođe u Srbiju, jer se za investiciju te kompanije takmiče i neke velike zemlje i članice Evropske unije.

"Niko ničim ne može da nas razdvoji, pokazali smo da pripadamo istom rodu i narodu i da niko to ne može da nam oduzme. Da imamo isti jezik i kulturu. Da kada se nešto loše događa u Beogradu, jednako brine i onaj u Prijedoru koliko i onaj u Pljevljima bez obzira što je to u drugoj državi i da mi isto tako brinemo kada imaju problem u Šamcu i Doboju ili Herceg Novom ili nekom drugom mjestu", rekao je Vučić.

On je okupljenima kazao da nikog nisu uvrijedili i da poštuju teritorijalni integritet svake od zemalja u regionu.

"Ali, imamo pravo da se zovemo Srbima, nikoga ne ugrožavajući, da čuvamo svoj nacionalni identitet, svoj srpski jezik i branimo ćirilčno pismo", rekao je Vučić.

Dolazak Vučića na binu pratili su dobošari, aplauz i upaljene baklje i skandiranje "Aco, Srbine".

#Region