Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 19.04.2019 11:21:00

Tužilaštvo BiH za krijumčare migranata traži pritvor

Foto Arhiv

(Patria) - Predložen je pritvor za tri lica osumnjičena za organizovano krijumčarenje migranata. Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog pritvora za osumnjičene  Mirković Nenada, rođenog 1981. godine u Bijeljini,  Simić Nikolu, rođenog 1994. godine u Bijeljini i  Vićanović Dražena, rođenog 1995. godine u Bijeljini
 
„Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiče se da su kao organizovana kriminalna grupa, vršili krijumčarenje migranata sa područja bliskog i srednjeg istoka, preko teritorije BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.
 
Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva u odnosu na prvoosumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli da ometaju istragu, prikrivaju dokaze i vrše uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i da bi mogli ponovo da počine krivično djelo ili dovrše započeto, u odnosu na sve osumnjičene“, kažu iz Tužilaštva.
 
Osumnjičeni se terete za krivično djelo Organizovanje grupe ili udruženja za izvršenje krivičnog djela krijumčarenje migranata iz člana 189.a  stav 1. KZ BiH (osumnjičeni Mirković) i stav 2. (osumnjičeni Simić i Vićanović), a u vezi sa krivičnim djelom Krijumčarenje ljudi iz člana 189. stav 1. i 2. KZ BiH.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android