Objavljeno u kategoriji Sport na 11.04.2019 21:56:00

Rukometni Zmajevi pobijedili Finsku i nastavili koračati ka Evropskom prvenstvu

Foto: Screenshot

SARAJEVO, (Patria) - Rukometna reprezentacija Bosna i Hercegovina pobijedila je danas Finsku na gostujućem terenu 30: 26,  u trećem kolu druge faze kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nikola Prce prvo je ime meča sa postignutih 10 golova, a svoj doprinos uveliko je dao Benjamin Burić sa 14 odbrana. Bolji od ostali bio je i Marko Panić sa sedam pogodaka.

Naredni meč protiv istog protivnika na rasporedu je u nedjelju u Tuzli. U slučaju pobjede rukometni Zmajevi bi napravili veliki korak ka plasmanu na Evropsko prvenstvo, što bi bilo prvi put.

Na Evropskom prvenstvu 2020. godine prvi put će nastupiti 24 selekcije. Mjesto na prvenstvu za sada sigurno imaju domaćini Austrija, Norveška i Švedska, te Španija kao aktuelni prvak.

Kroz kvalifikacije svoj put na prvenstvo izborit će 20 selekcija koje osvoje prvo i drugo mjesto u grupi, kao i najbolja trećeplasirana selekcija.

Poslije odigrana tri kola BiH je na trećem mjestu grupe i trenutno je najbolja trećeplasira reprezentacija. U našoj grupi trenutno tri reprezentacije imaju isto bodova, tako da je sudbina plasmana u rukama izabranika Bilala Šumana.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android