Objavljeno u kategoriji Biznis na 05.04.2019 10:20:00

Novo iz Sprinda: Ukusni kroasani sa većom količinom punjenja

Novo iz Sprinda

SARAJEVO, (Patria) - Prehrambena industrija Sprind obogatila je asortiman svojih proizvoda sa još jednim slatkim užitkom za sve uzraste, koji žele biti IN. Na tržište je plasiran novi Sprind kroasan u pojedinačnom pakovanju od 55 gr ili u mini pakovanju pet komada od 65 gr. 

Sprind kroasani su odličan brzi obrok, na pauzi u školi ili poslu, poslastica za počastiti sebe ili svoje najmilije, te izvrstan slatki dodatak uz kafu - dnevna doza slatkog i ukusnog. Radi se o 100% domaćem proizvodu. U odnosu na druge domaće proizvode iz kategorije, Sprind kroasan razlikuje bogata aroma i veća količina punjenja, u besprijekornom lisnatom tijestu. Proizvodi su dostupni u dvije vrste punjenja - slatka čokolada i kremasta vanilija.

Sa 66 godina tradicije Sprind d.d. Sarajevo spada među najstarije pekarske industrije u Bosni i Hercegovini uz svoje poznate brandove kao što su Sprindova jufka, baklava, kadaif, hljeb, mlinci, ali i duboko zamrznuta polugotova jela, premium paste rađene po receptima italijanskih majstora, pizze, itd.

Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona prehrambenih proizvoda i zapošljava 168 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Od 2014. kompanija posluje u okviru prehrambene divizije AS GROUP. Sprind d.d. Sarajevo posjeduje IFS Food – međunarodni standard za kontrolu kvaliteta i sigurnosti prehrambenih proizvoda. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android