Članak

Svečano otvoren hotel ibis Styles, spoj bosanske tradicije i olimpijskog duha

Ibis Style hotel odlikuje se maštovitim enterijerom nadahnutim tradicijom BiH ali i olimpijskog duha grada. 

SARAJEVO, (Patria) – u Sarajevu je večeras pred brojnim zvanicama otvoren renovirani i adaptirani hotel ibis Styles, novi brand vodeće svjetske grupacije AccorHotels koji ima već četiri hotela u Sarajevu.

Izgradnjom tornja povećan je kapacitet hotela te tako raspolaže 181 sobom, spa centrom, restoranom, panoramskim barom te kongresnom dvoranom za 800 ljudi. Investitorska kompanija Tareq Hospitality d.o.o. u ovaj projekat usmjerila je oko 30 miliona KM.

Načelnik općine Novi Grad Semir Efendić kazao je da je hotel otvoren prije 10 godina (Sarajevo) te da je već postao kultno mjesto u općini Novi Grad kao i da je najveći hotel u toj općini.

“Radi se o važnom objektu u našoj općini. Bit će ih sigurno još i nastavit ćemo podržavati ovakve projekte”, kazao je Efendić.

Predstavnik Uprave Orbis grupe, partnera AccorHotels za Centralnu i Istočnu Evropu Irek Weglowski kazao je da će ova grupacija nastaviti ekspanziju i jačanje liderske pozicije u ovom dijelu Evrope.

Ibis Style hotel odlikuje se maštovitim enterijerom nadahnutim tradicijom BiH ali i olimpijskog duha grada. 

Svečanosti otvaranja hotela prisustvovao je i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je i presjekao vrpcu zajedno sa predstavnicima investitora, te brojni gosti iz javnog, političkog i društvenog života.


 

#Biznis