Članak

Papa Franjo u posjeti Maroku: Muslimani i kršćani stvoreni su da žive kao braća i pomažu se

Najvažniji trenutak posjete će najverojatnije biti papina današnja posjeta institutu Mohamed Šesti.

SARAJEVO, (Patria) - Papa Franjo će ovog vikenda boraviti u Maroku kako bi naglasio marokansku tradiciju kršćansko-muslimanskih veza, pokazao solidarnost s migrantima na ulazu u Evropu i posjetio malu katoličku zajednicu u toj zemlji

Prve dvije tačke će na dnevnom redu biti danas, na početku dvodnevne posjete Rabatu. Trećom će se baviti u nedjelju, kada će služiti misu i sastati se s marokanskim svećenicima i crkvenim poglavarima. 

Najvažniji trenutak posjete će najverojatnije biti papina današnja posjeta institutu Mohamed Šesti, školi za imame koja oslikava pokušaje Maroka da promovira umjereni islam i širi ga Afrikom, Evropom i Bliskim istokom.

Program Papinog pohoda u nedjelju uključuje, među ostalim, susret sa svećenicima, Bogu posvećenim osobama i predstavnicima Ekumenskog vijeća Crkava u katedrali u Rabatu. Vrhunac pohoda bit će popodnevno misno slavlje na stadionu u Rabatu, nakon kojeg se vraća u Rim.

"Dragi marokanski prijatelji, dolazim kao hodočasnik mira i bratstva. Mi, kršćani i muslimani, vjerujemo u milosrdnog Boga koji je stvorio ljude da žive kao braća i sestre, poštujući jedni druge u različitosti i pomažući si u potrebama", istaknuo je Papa Franjo u petak putem društevnih mreža.

#Svijet