Članak

Prvenstvo FBiH u judou: ON1 odnio najviše medalja

ON1 Judo klub imao je najviše takmičara a završio je i kao najuspješniji klub judo prvenstvo Federacije BiH za sve uzraste do seniorskog, koje je održano16. marta u Vogošći.

SARAJEVO, (Patria) - ON1 Judo klub imao je najviše takmičara a završio je i kao najuspješniji klub judo prvenstvo Federacije BiH za sve uzraste do seniorskog, koje je održano16. marta u Vogošći.

ON1 klub je na prvenstvu osvojio 23 medalje što je izuzetan broj medalja poredeći  sa drugim klubovima koji su bili u konkurenciji.

„Na prvenstvu su nastupali uglavnom klubovi sa više decenijskom tradicijom a neki sa tradicijom dugom više od 50 godina, za razliku od ON1 Judo kluba koji je osnovan tek prije nekoliko godina“, rekao je trener i predsjednik ON1 Kluba Karim Hebib.

„Samim tim satisfakcija je i veća pogotovo što smo nastupili sa mladim takmičarima koji tek počinju svoju takmičarsku karijeru. Ovo je još jedan dokaz i potvrda kvalitetnog i uspješnog rada koji smo započeli a čije plodovi tek očekujemo“, dodao je Hebib.

Iz ON1 su posebno ponosni na tim mladih takmičarki ON1 kluba.

Od njih šest koliko ih je nastupilo na prvenstvu četiri su postale prvakinje: Amina Merjem Hebib, Zahra Handan, Narin Handan i Lejla Karić. Dvije takmičarke, Emina Ićindić i Azra Hadžić su postale vice prvakinje.

ON1 borci koji su osvojili medalje i oni koji su nastupili na prvenstvu Federacije BiH su: Mustafa Hebib, Benjamin Hasanović, Emin Borušić, Emir Sabljaković, Ali Handan, Amor Bihorac, Ismail Alibegović, Abdulah Šljivo, Mesud Pupović, Muhamed Šehović, Ali Pupović, Din Karišik, Emin Šljivo, Omer Hadžić, Bakir Gobeljić, Imran Šehović, Rijad Smajlović, Adi Bihorac, Emin Kasalo, Zinedin Kadrić, Amin Đulić, Ilan Filipović, Hamza Šehović, Vahdet Karić.

„Ovaj uspjeh je plod i zbir kvalitetnog i predanog rada, ispravnog sistema, stručnosti, dobrih partnerskih i prijateljskih odnosa sa najznačajnijim judo centrima i relevantnim pojedincima u svijetu kao i plod rada naše uprave kluba na čelu sa Adnanom Hadžićem“, rekao je Hebib.

#Sport