Objavljeno u kategoriji Region na 17.03.2019 15:30:00

Mladići osuđeni po hitnom postupku zbog upada u zgradu RTS-a

Upad u zgradu RTS-a trajao dva sata

BEOGRAD, (Patria) - Prekršajni sud u Beogradu izrekao je danas kaznu do 30 dana zatvora 19-godišnjem mladiću zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru u vezi sa sinoćnjim upadom u zgradu RTS-a, javljaju srbijanski mediji, a što su potvrdili i organizatori protesta Jedan od pet miliona. 

Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali, dodao je Marinović.

Napomenuo je da su još četiri osobe privedene Prekršajnom sudu i da do kraja dana sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima.

Demonstranti okupljeni ispred Predsjedništva Srbije nakon trosatne blokade krenuli su centralnim beogradskim ulicama ka policijskoj stanici u Ulici 29. novembar gdje se nalaze uhapšeni koji su sinoć ušli u zgradu Radio televizije Srbije.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kazao je da će tražiti puštanje na slobodu uhapšeni i hapšenje njih kao organizatora. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android