Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 11.03.2019 12:35:00

Pretreseno 10 lokacija, uhapšeno 15 osoba koje su prodavale drogu u Sarajevu

Foto Ilustracija

SARAJEVO, (Patria) - Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva „PRIZMA“ na području Kantona Sarajevo, a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 2. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

- U sklopu današnjih aktivnosti, a po Naredbama Općinskog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 10 lokacija na području općine Centar i Novi Grad, te je lišeno slobode do sada 15 lica iz Sarajeva incijala E.B. (1989.) N.B. (1991.),  E.S. (1989.), S.Ž. (1989.), E.S. (1991.), A.T. (1981.), A.P. (1983.), E.G. (1988.), E.C. (1992.), E.Ž. (1998.), A.M. (1998.), Dž.Š. (1997.), M.B. (1988.), koji se sumnjiče da su djelovali kao kriminalna grupa koja je u vremenskom periodu od septembra 2018. godine do danas na području Kantona Sarajevo i šire, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi neovlašteno kupovali, držali, prenosili i prodavali opojnu drogu „Cocain“, „Spid“, „Cannabis Sativa L“ i „Heroin“.

Prilikom današnjih pretresa kao i tokom provođenja istrage, pronađeno je i oduzeta određena količina NN materije koja asocira na opojene droge „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin", veća količina novca i jedno terensko motorno vozilo marke „Audi Q7“, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.  Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android