Članak

KJKP Toplane-Sarajevo u 2018. realizovalo brojne projekte

Kontinuitet poslovanja sa pozitivnim finansijskim rezultatom je nastavljen i u 2018. godini.

SARAJEVO, (Patria) - Skupština KJKP „Toplane – Sarajevo“ d.o.o. je na svojoj 4. redovnoj sjednici, održanoj 26. februara 2019. godine, usvojila godišnji izvještaj o poslovanju Preduzeća, koji uključuje finansijski izvještaj i izvještaje revizora, Nadzornog odbora i Odbora za reviziju, za 2018. godinu. 

U odnosu na prethodnu godinu, u 2018. godini povećan je procenat naplate potraživanja od korisnika usluga, a dodatno je priključeno 337 stambenih/poslovnih prostora.

U 2018. godini uspješno smo realizovali naš najznačajniji investicioni projekat – izgradnja savremene kotlovnice “Alipašin most 1”, instalisane snage 20MW, sa dijelom magistralnog vrelovoda toplifikacionog sistema. Također, uz saradnju sa investitorom objekta “Otoka Meandar” uspješno je izgrađena i krovna kotlovnica instalisane snage 1,1 MW. 

Kontinuitet poslovanja sa pozitivnim finansijskim rezultatom je nastavljen i u 2018. godini, uz izmirenje svih dospjelih obaveza, što svakako predstavlja  nastavak pozitivnog trenda poslovanja. Ovako ostvareni trend poslovanja Preduzeća je posljedica uloženih maksimalnih napora radnika Preduzeća i Uprave, svih članova Organa Preduzeća, uz nesebičnu podršku Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture i Vlade Kantona Sarajevo.  

Ovom prilikom se želimo zahvaliti  našim korisnicima na povjerenju i redovnom izmirenju obaveza prema Toplanama, saopćeno je iz KJKP Toplane Sarajevo. 

#Biznis