Članak

Danas vanredna sjednica Skupštine Crne Gore zbog afere "Koverta"

Sjednicu je zakazao predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović

SARAJEVO, (Patria) - Na vanrednoj sjednici Skupštine Crne Gore, koja će biti održana danas u Podgorici, bit će raspravljano o prijedlogu zaključaka povodom afere “Koverta”. 

Sjednicu je zakazao predsjednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović, na osnovu inicijative Socijaldemokratske partije, a koju je potpisalo 28 opozicionih poslanika. Da bi dnevni red bio usvojen potrebna je podrška 41 poslanika.

Prijedlog će, kako su najavili, podržati iz Demokratske partije socijalista, jer “ne izbjegavaju niti jednu raspravu, uprkos tome što je predložena tema ‘tendenciozna i usmjerena na dnevno-politički profit“.I Demokratski front najavio je prisustvo sjednici, a Demokrate i URA ostaju u bojkotu parlamenta koji traje još od 2016. godine.

Skupština će, u predloženim zaključcima zahtijevati od nadležnih državnih organa da, cijeneći sistemske posljedice optužbi u slučaju "Koverta", proritetno ispitaju navode i materijalne dokaze koje je javnosti predočio Duško Knežević i o tome u najkraćem roku obavijeste parlament.

"Skupština posebno poziva Tužilaštvo da nastavi sa istragom u ovom slučaju kako bi se u daljem postupku konačno utvrdilo ko su akteri ovog teškog krivičnog djela, o čemu već postoji osnovana sumnja na osnovu snimaka o kojima je javnost upoznata", navodi se u predloženim zaključcima. 

#Region