Članak

Dva sveštenika Srpske pravoslavne crkve na protestima protiv Vučića

Ponaša se kao diktator i tiranin, sve je uzurpirao, narod se ništa ne pita. To mora da se mijenja, izjavio je to protojerej Miomir Jevtić

(Patria) - Ponaša se kao diktator i tiranin, sve je uzurpirao, narod se ništa ne pita. „Najbolji student Pravnog fakulteta“ na taj način krši i Ustav i zakone. To mora da se mijenja. 
Izjavili su to protojerej Miomir Jevtić i protojerej Bogosav Stanković, odgovarajući na pitanje Danasa zašto učestvuju na protestima „1 od 5 miliona“.

Protojereji Jevtić i Stanković su redovni učesnici protestnih okupljanja u Nišu, na koja dolaze svakog petka uvečer, prelazeći po tridesetak kilometara, pošto „žive u Aleksincu“. List Danas podsjeća da su rijetki sveštenici Srpske pravoslavne crkve koji se mogu vidjeti na aktualnim protestima u Srbiji.
 
Na pitanje da li strahuju da bi zbog aktivnog učešća na protestima i istupanja u javnosti mogli trpjeti posljedice Protojerej Stanković kaže da ne strahuje, dok njegov kolega Jevtić misli drugačije: „Posljedice će da dođu, ali šta su one u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi naš narod i diktaturu u kojoj živimo?”, rekao je Jevtić, prenosi Patria.

#Region