Objavljeno u kategoriji BiH na 11.02.2019 12:42:00

Korman o potrazi za Gačićem: Policajci pretražuju teren u četiri kantona

Policajci pretražuju teren (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - Operativnom akcijom potrage za ubicom pripadnika Federalne uprave policije Edinom Gačićem rukovodi ta policijska agencija u saradnji sa četiri MUP-a i to Sarajevskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazao je za agenciju Patria Ensad Korman, zamjenik direktora FUP-a.

- U akciju se jučer uključio i tim SIPA-e te zajednički vrše pretres objekata i područja u Suhodolu, prema Kiseljaku, Kreševu. To područje nadlijeće helikopter i dronovi. Jedinice MUP SBK pregledaju područje Kreševa do Lepenice te idu ususret policajcima koji pretražuju područje u Sarajevskom kantonu - kazao je Korman.

On je potvrdio da je direktor Policije RS Darko Ćulum još u subotu kada se dogodilo ubistvo pripadnika FUP-a ponudio pomoć i resurse Policije RS. Inače, Ćulum bi danas u Sarajevu trebao održati sastanak sa ministrom sigurnosti Draganom Mektićem.

- Ja sam već u kontaktu sa PU Istočno Sarajevo koji pregledaju područje gdje djeluju – kazao je Korman dodajući da se provjeravaju i dojave građana o mogućem kretanju odbjeglog Gačića. 

U Sarajevo su danas stigla i 124 policijska službenika iz nekoliko drugih kantona koji se raspoređuju po organizacionim jedinicama. Policijski komesar Mevludin Halilović kazao je za agenciju Patria da ti policajci ne učestvuju u potrazi za odbjeglim Gačićem već su na raspolaganju za druge aktivnosti s obzirom da je u toku održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala. 

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android