Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 09.02.2019 13:14:00

U akciji FUP-a zaplijenjeno više od 25 kilograma skanka

Foto FUP

(Patria) - Jučer su na području Sarajeva policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH sproveli operativnu akciju „LIM“ kojom prilikom su dvije osobe lišene slobode.

Ova operativna akcija sprovođena je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a po naredbi Općinskog suda u Sarajevu. 

Tokom aktivnosti privedena su dva lica inicijala M.D. (1990) i O.M. (1976) te su urađeni pretresi osoba i putničkih motornih vozila koje imenovani koriste. 

Izvršenim pretresanjima pronađeno je 30 pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa L uličnog naziva „skank“ (više od 25 kg), mobilni telefonski aparati kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku. 

Predmetna lica će nakon obrade, u zakonskom roku, biti predata nadležnom Tužilaštvu na daljnju nadležnost i postupanje.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavit će daljnji rad s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti te dokumentovanja nelegalnih aktivnosti vezanih za predmetna i povezana lica te predmetno krivično djelo, saopćeno je jutros iz FUP-a.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android