Članak

Cijela BiH zajedno za EYOF

U Sarajevu od jučer ponovno gori Olimpijski plamen mira

SARAJEVO, (Patria) - U Sarajevu od jučer ponovno gori Olimpijski plamen mira, kojega je na Međunarodni aerodrom Sarajevo na kojem je upriličena svečana ceremonija dočeka i press konferencija donio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka. Plamen mira sa neopisivom su radošću i ushitom dočekali članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predstavnik Vlade Kantona Sarajevo, počasna jedinica Oružanih snaga BiH, predstavnici Olimpijskog komiteta, predstavnici i volonteri EYOF d.o.o., kao i rekordan broj medija. Gradonačelnik Skaka tom se prilikom obratio okupljenim i poslao upečatljivu poruku iz olimpijskog grada: 

-    Drage sugrađanke i sugrađani, dragi sunarodnjaci Bosanci i Hercegovci, jedino sto želim jeste da ovaj Plamen mira vječno gori u Sarajevu. Da naši narodi budu ponosni, a najvažnije da naša djeca žive u duhu olimpijskih vrijednosti. Naša obaveza jeste da svi radimo na tome i zato je EYOF jedna od  platformi koja će nam otvarati puteve kojima trebamo  ići, istakao je Skaka.

Sada kada je Plamen mira opet u Sarajevu, sa zadovoljstvom možemo ustanoviti da je apsolutno cijela bosanskohercegovačka društvena zajednica okupljena oko projekta i da svi zajedno dišemo za EYOF.  Najviše državne institucije, velike državne kompanije, edukativne institucije, medijske kuće – svi skupa ovih mjeseci djeluju za jedan viši cilj, a to je da Svečana ceremonija otvaranja i sam EYOF proteknu besprijekorno i u pozitivnom ozračju. 

U cilju podrške sportu i manifestacijama od velikog državnog značaja, kompanije Klas, Vispak i AC Food odlučile su da sa svojim poznatim brandovima uveličaju ovaj jedinstveni sportski spektakl. Proteklih mjesec dana organizacioni tim, takmičari i posjetitelji EYOF Press kutka mogu uživati u Vispak espresso kafi, Zlatnoj džezvi, aromatičnim Vispak čajevima, ukusnim Klas toplim sendvičima i Bosanskom lokumu, koji će u duhu bosanskohercegovačke tradicije doprinijeti domaćinskom ugođaju prema gostima iz cijelog svijeta. Ono što svima pruža pravi užitak za sva čula jesu Maza lješnjak namazi koji su za kratko vrijeme našli put do srca potrošača širom BiH. Kompanije koje su u sastavu AS Holdinga ovim putem žele ukazati na značaj društvene odgovornosti jer je EYOF talentovanoj omladini sa perspektivnom olimpijskom budućnošću ponudio priliku da se međusobno takmiče na visokom nivou u olimpijskom okruženju već u ranijem uzrastu.

Coca Cola BH također je spremno uzela učešća u organizacionom dijelu Svečane ceremonije otvaranja, pa je svim učenicima koji učestvuju u koreografskom dijelu, kao i Organizacionom odboru, obezbijedila poznate osvježavajuće napitke, te brandirala i opremila Press kutak u VIP salonu Olimpijske dvorane Zetra. Ovim je ova čuvena kompanija poručila da je uvijek na strani kvalitetnih projekata od državnog značaja posvećenih mladima koji predstavljaju budućnost naše zemlje, te je stoga postala i zlatni sponzor i oficijelno osvježavajuće piće EYOF-a u cjelini.  

Također, jedan od zlatnih sponzora EYOF-a je Jeep, čiji impresivni konvoj je prevezao delegaciju EYOF-a u Rim na njihov put po Olimpijski plamen, i čija će vozila biti službena vozila projekta. Među zlatnim sponzorima je i naš BH Telecom, koji će se pobrinuti da telekomunikacijske mreže na borilištima i uopće u gradu funkcioniraju besprijekorno. Tu su i JP Elektroprivreda BiH, KJKP Rad, KJKP Park, KJKP GRAS, MUP KS i Oružane snage BiH, koji su na raspolaganje organizatorima dali sve svoje kapacitete, svjesni značaja ovog historijskog trenutka, na čemu su im organizatori beskrajno zahvalni.  

Sretni i ponosni što je Olimpijski plamen mira sada sa nama, sa nestrpljenjem odbrojavamo dane do početka Svečane ceremonije otvaranja 10. februara 2019 godine sa početkom u 19 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase na kojem su radovi već danima u punom jeku. 

Veselje i radost ispunili su srca svih koji Bosnu i Hercegovinu osjećaju svojom domovinom, a radost na licima onih koji su dočekali Plamen mira obavezuje da organizacija Ceremonije otvaranja i EYOF-a u cjelini protekne na najvišem mogućem nivou i da Sarajevo tih dana blista kao što nije blistalo u proteklih 35 godina – za našu bolju budućnost i za sreću naše djece.  

#Lifemagazin