Članak

Džumhur i Bašić poraženi u prvom kolu Australian Opena

Dvojica bh. predstavnika na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu Damir Džumhur i Mirza Bašić svoj nastup završili su porazima već u prvom kolu.

MELBOURNE, (Patria) - Dvojica bh. predstavnika na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu Damir Džumhur i Mirza Bašić svoj nastup završili su porazima već u prvom kolu.

Damir Džumhur doživio je težak poraz u prvom kolu Australian Opena. Francuski teniser Gael Monfils slavio je sa ubjedljivih 3-0 (6:0; 6:4; 6:0).

Iako je u prvom gameu na meču imao tri break lopte Džumhur je prvi set izgubio bez osvojenog gamea. Monfils je napravio tri breaka i lako poveo sa 1:0.

Džumhur je drugi set otvorio breakom, ali je prednost izgubio već u narednom. Igralo se game za game sve do 10. gamea kojeg je Džumhur na svoj servisi izgubio bez osvojenog poena.

U trećem setu potpuni fijasko našeg tenisera. Monfils je i ovaj set dobio bez izgubljenog gamea uz tri breaka za ubjedljivih 6:0. Meč je trajao 81 minutu.

Mirza Bašić se oprostio od Australian Opena porazom od Henra Laaksonena. Švicarac je slavio sa 3:1(6:4; 7:6; 4:6; 6:3) u setovima.

Laaksonen je u prvom setu napravio break u sedmom gameu, na svoj servis je bio siguran te je do vodstva od 1:0 stigao rezultatom 6:4 u gameovima.

Poslije po jednog breaka na obje strane drugi set je odlučen u tie-breaku u kojem je snalažljiviji bio Švicarac, bilo je 7:4.

Bašić se u meč vratio u trećem setu. Prva četiri gamea su donijela breakove na obje strane, da bi naš teniser u sedmom gameu ponovo oduzeo servis protivniku, dobio set sa 6:4 i vratio se u meč.

Ključni game u četvrtom setu bio je šesti kada je Laaskonen napravio break, poveo sa 4:2 te set bez problema priveo kraju.

#Sport