Članak

Škola skijanja za starogradske osnovce

Pružiti našim najmlađim sugrađanima priliku da nauče prve korake skijanja

SARAJEVO, (Patria) - Općina Stari Grad i ove godine organizuje besplatno zimovanje i školu skijanja za učenike osnovnih škola iz Starog Grada, prva grupa kreće put Igmana u ponedjeljak, 07. januara. Planirano je da ove zime nauči skijati oko 60 djece kojima roditelji ne mogu priuštiti skupu opremu, instruktore i boravak na planinama.

„Kao odgovorna lokalna samouprava želimo pružiti našim najmlađim sugrađanima priliku da nauče prve korake skijanja“, kazali su u nadležnoj Službi za obrazovanje, kulturu i sport.

Općina Stari Grad će osigurati petodnevni boravak na planini sa punim pansionom, opremu, instruktore i korištenje ski lifta, te ljekarski nadzor i osiguranje. Za vrijeme večernjih sati učenicima će biti organizovane tematske večeri: karaoke, kvizovi, društvene igre i kino večeri. Zimovanje će biti organizovano kao i prethodnih godina na Velikom polju olimpijske planine Igman, u Domu 'Ozonski raj'. Planirane su dvije grupe polaznika i to:

I grupa – od ponedjeljka 07. januara do petka 11.januara (OŠ „Vrhbosna“, OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković i OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ )

II grupa – od ponedjeljka 14. januara do petka 18. januara, (OŠ „Edhem Mulabdić“, OŠ „Saburina“, OŠ „Hamdija Kreševljaković“).

Općina Stari Grad će za projekat „Igman 2019“ izdvojiti 15.000 KM.

 

#Lifemagazin