Objavljeno u kategoriji Specijal na 04.12.2018 18:43:45

Od predsjednika lokalne SDA do vrha BH Telecoma

Foto SDA

SARAJEVO, (Patria) - Sedin Kahriman imenovan je za v.d. generalnog direktora BH Telecoma, nakon što je ostavku na to mjesto dao dotadašnji direktor Mirsad Zaimović, koji je prihvatio mandat u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta. 

Kahriman je dugogodišnji uposlenik BH Telecoma. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije. Do imenovanja na čelo kompanije obnašao je funkciju izvršnog direktora za informacione tehnologije BH Telecoma.

Na zvaničnoj web stranici Općinske organizacije SDA u Vogošći se navodi da je Kahriman predsjednik SDA u toj općini.

Centar za istraživačko novinarstvo objavio je krajem marta ove godine da je posljednji konkurs za izvršne direktore u „BH Telecomu“, jednoj od najprofitabilnijih državnih firmi, poništen i ponovo raspisan kako bi bio prilagođen kandidatima koji su međustranačkim dogovorima određeni za te pozicije. Novoizabrani članovi Uprave, među kojima je i Kahriman, navodi CIN u svom tekstu, imali su manje od pet godina iskustva u rukovođenju.

„Za potrebe konkursa je napravljena još jedna izmjena - do tada je za izvršnog direktora za informacione tehnologije mogla konkurisati samo osoba sa završenim elektrotehničkim fakultetom, a sada je to prošireno na fakultet za saobraćaj i komunikacije koji je završio Kahriman“, navodi se u istom tekstu Centra za istraživačko novinarstvo.

Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android