Članak

Vogošćani u strahu: I za vikend provale u privatne kuće

Lopovi ne biraju vrijeme, ali najčešće pljačkaju s prvim mrakom. Iz kuća iznose laptope, LCD i plazma televizore, nakit.

SARAJEVO, (Patria) - Pljačke privatnih kuća u naselju Vogošća nastavile su se i tokom vikenda. Nakon što je u novembru izvršeno desetak pljački u ulici Rosulje, lopovi su u nedjelju provalili u porodičnu kuću u Orahovom brijegu, navodi se u policijskom izvještaju MUP-a KS.

Iz kuće je ukraden skupocjeni monitor za računar.

Iz MUP KS za Patriju su potvrdili da je u toku intenzivna potraga za lopovima, kao i da se pregledaju snimci videonadzora. Nisu mogli potvrditi da su prije nekoliko dana pljačkaši uhapšeni, ali da su se vrlo brzo našli na slobodi.

S druge strane, stanovnici Vogošće su u strahu i traže od policije da što prije pronađe lopove koji upadaju u njihove kuće. Među Vogošćanima postoji ideja da se sami organiziraju i uhvate lopove na djelu, ukoliko ne bude rezultata policijske akcije.

Lopovi ne biraju vrijeme, ali najčešće pljačkaju s prvim mrakom. Iz kuća iznose laptope, LCD i plazma televizore, nakit.

Vlasnici privatnih kuća primorani su dodatno osigurati svoju imovinu postavljajući zaštitu na prozore i alarmni sistem.

Neki od vlasnika s kojima smo razgovarali navode da policija patrolira ulicama Vogošće, ali da neće imati mira dok ne pronađu lopove.

#CrnaHronika