Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 01.12.2018 12:13:10

Ubistvo policajaca: Zatražen pritvor za uhapšenog Obradova

Foto Patria

(Patria) - Kantonalno tužilaštvo KS predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Milošu Obradovu koji se dovodi u vezi sa ubistvom policajaca.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu utjecajem na svjedoke, prikrivati dokaze, potom, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti – kažu iz Tužilaštva KS.

Podsjećamo, jučer su Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili slobode Miloša Obradova na području Pala, a koji se dovodi u vezu sa ubistvom dva sarajevska policajca 26. oktobra na Alipašinom Polju.

Obradov je automafijaš iz Istočnog Sarajeva koji je i ranije privođen tokom istrage ubistva dva policajca. 

Iz SIPA-e je saopćeno da je lišavanju slobode osumnjičenog prethodilo preduzimanje operativnih aktivnosti SIPA-e u saradnji s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

- Nakon izvršenih pretresa stana, drugih prostorija i pokretnih stvari, osoba lišena slobode predata je u nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćeno je iz SIPA-e.