Članak

Komšić: Hoće li HDZ pristati da vlast na troje dijelimo i u Širokom Brijegu

Novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je u intervjuu za zagrebački Jutarnji list da je nemoguće ravnopravnost za jedan narod u BiH tražiti samo na jednom nivou vlasti, dok tu istu r

(Patria) - Novoizabrani član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je u intervjuu za zagrebački Globus da je nemoguće ravnopravnost za jedan narod u BiH tražiti samo na jednom nivou vlasti, dok tu istu ravnopravnost uskratiti drugim narodima tamo gdje ste većina.

„...Evo, neka sve bude jedan kroz tri. Hipotetički. Mislite li da bi ti koji su danas najglasniji u ovoj priči, kako su u Bosni i Hercegovini majorizirani, pristali na to da taj princip, jedan kroz tri, dadnu, primjerice, u Širokom Brijegu? Bez obzira na to što tamo nema pripadnika drugih naroda; možda ima jedan Srbin, ili dva Bošnjaka... Mislite li da bi na to pristali? Ili je ovdje riječ o dvostrukim standardima? Dakle, ne možete se zalagati na jednom nivou za jedan princip, a na drugom nivou za drugi“, rekao je Komšić, prenosi Patria.

#BiH