Članak

Novi protesti porodice Memić 21. novembra u Sarajevu

Četiri mjeseca nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja nema pomaka u istrazi iako je slučaj ubistva otvoril

SARAJEVO, (Patria) – Porodica ubijenog mladića Dženana Memića 21. novembra u Sarajevu organizuje nove proteste na kojima će tražiti otkrivanje istine o smrti mladića koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima 8. februara 2016. godine zadobio povredu glave od koje je preminuo 15. februara. Protesti će biti održani kod spomen obilježja ubijenoj djeci Sarajeva s početkom u 18 sati.

Dženanov otac Muriz Memić kazao je za agenciju Patria da najavljenim protestima želi skrenuti pažnju na slučaj ubistva svog sina koje je nerasvijetljeno.

- Čitav svijet je upoznat sa ovim slučajem kada je visoki predstavnik Valentin Inzko govorio pred Vijećem sigurnosti UN-a. Još uvijek u Tužilaštvu KS radi Dalida Burzić i još uvijek je sudski vještak Ševal Kovačević koji je sačinio lažni nalaz – kazao je Memić.

Četiri mjeseca nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja nema pomaka u istrazi iako je slučaj ubistva otvorilo Državno tužilaštvo. Još uvijek su u fazi provjere i prijave koje je zaprimio Ured disciplinskog tužioca.

Istog dana u Banja Luci će biti organizirani protesti porodice Dragičević koji traže otkrivanje istine o ubistvu 21-godišnjeg Davida Dragičevića čije je tijelo pronađeno 24. marta u rječici Crkvena.

#BiH