Objavljeno u kategoriji BiH na 09.11.2018 17:14:48

Tri advokata se povukla iz slučaja Dragičević: Feraget ostaje uz Davora

Ifet Feraget (Foto: Patria)

BANJA LUKA, (Patria) - Tri od četiri člana advokatskog tima koji je zastupao Davora Dragičevića danas su se povukla iz tog slučaja, dok je uz oca ubijenog mladića ostao advokat Ifet Feraget.

Feraget je u izjavi za agenciju Patria kazao da su advokati Anto Nobilo, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović danas na sastanku sa glavnim okružnim tužiocem Želimirom Lepirom obavijestili ga da se povlače iz slučaja ubistva Davida Dragičevića.

- Tim više ne funkcioniše. Ja ostajem uz Davora. Došlo je do različitih pogleda i mišljenja na cijeli slučaj. Ja ću svoje mišljenje reći kad analiziram dokaze i kad vidim koliko je Tužilaštvo spremno na otkrivanje istine o ubistvu Davida Dragičevića – kazao je Feraget.

On je kazao da mu određeni „vjetar u leđa“ daje i izvještaj Valentina Inzka pred Vijeće sigurnosti UN-a u kojem se govori slučaju ubistva Davida Dragičevića u martu ove godine. 

Feraget je kazao da na današnjem sastanku nije bilo novih informacija Tužilaštva što ga zabrinjava jer nema ključnih dokaza, niti urgencija. 

Davor Dragičević je nakon raspada advokatskog tima kazao da je "to samo potvrda onoga o čemu mjesecima govorim. U Tužilaštvu sjede ubice. Znam da su ovo teške riječi, ali ja nemam više šta izgubiti."