Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 06.11.2018 09:00:20

Dvije osobe predate u MUP KS, sumnjiče se za krađu vozila u Kantonu Sarajevo

Foto: Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - Dvije osobe koje su jučer uhapšene na području Rogatice u policijskoj akciji nakon obrade u SIPA-i predate su MUP KS na kriminalističku obradu, potvrdio je za Patriju komesar MUP KS Mevludin Halilović. SIPA je jednu osobu pustila na slobodu. 

Njima se na teret stavljaju krivična djela teške krađe automobila na području Kantona Sarajevo. Također će biti ispitani i na okolnosti ubistva dva sarajevska policajca 26. oktobra, odnosno da li imaju određena saznanja o mogućim izvršiocima.

Na vještačenje je dovezen i automobil Range Rover crne boje na kojem su postavljene nepripadajuće registarske oznake. Nezvanično, isti automobil uočen je u Sarajevu prije ubistva dva sarajevska policajca na Alipašinom Polju. Tokom jučerašnje akcije pronađeno je više ukradenih vozila. 

Od ubistva policajaca traje intenzivna potraga za počiniocima i drugim osobama koje bi mogle otkriti počinioce. U desetinama izvršenih pretresa pronađeno je više ukradenih vozila koja su vraćena vlasnicima.

U MUP KS privedeno je više od 80 osoba, jednoj je određen pritvor kojoj se na teret stavlja teška krađa i osnov sumnje da je povezana za ubistvom policajaca.