Članak

Tri gola, dva crvena kartona i pobjeda Sarajeva

Sarajevo je od 89. minute igralo sa deset igrača nakon isključenja Šabanovića.

SARAJEVO, (Patria) - U 16. kolu BHT Premijer lige BiH, 117. vječiti derbi odigrali su Sarajevo i Željezničar, a domaći su slavili sa 2:1 u utakmici koja je ponudila dosta uzbuđenja.

U 15. minuti Sarajevo dolazi do vodstva od 1:0. Gol je postigao Ahmetović na asistenciju Stanojevića. Tri minute kasnije, Veselinović je oboren u kaznenom prostoru domaćih, a Peljto je pokazao na bijelu tačku za goste. Siguran realizator je bio Krpić sa 1:1.

Igrala se 30. minuta, kada je Mersudin Ahmetović sjajnim udarcem glavom zatresao mrežu Plavih za novo vodstvo Sarajeva ovaj put rezultatom 2:1. Tatar je u 42. minuti bio u odličnoj prilici, međutim šutira pored gola. Tri minute kasnije šut Crepulje odlazi preko gola. Na odmor se otišlo pri rezultatu 2:1.

Do kraja još dva pokušaja igrača Željezničara preko Stevanovića i Osmanovića, no promjene rezultata nije bilo i Sarajevo je upisalo vrijedan trijumf, kojim su se učvrstili na liderskoj poziciji sa pet bodova prednosti ispred Zrinjskog i osam bodova prednosti ispred Željezničara.

Sarajevo je od 89. minute igralo sa deset igrača nakon isključenja Šabanovića.

#Sport