Članak

Tuča migranata na Željezničkoj stanici, tri osobe prevezene na KUM

Suvada Kuldija, portparol MUP KS kazala je da su intervenisali pripadnici Treće policijske uprave i Jedinice za podršku. Ona nije mogla reći kako su nastale povrede, ali prema nezvaničnim informacijam

SARAJEVO, (Patria) - Danas oko 14:15 sati došlo je do tuče među grupom migranata na Željezničkoj stanici u neposrednoj blizini Američke ambasade, a povrijeđene su tri osobe potvrđeno je za agenciju Patria iz MUP KS.

Na lice mjeste upućena je ekipa Hitne pomoći koja je povrijeđene odvezla na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Suvada Kuldija, portparol MUP KS kazala je da su intervenisali pripadnici Treće policijske uprave i Jedinice za podršku. Ona nije mogla reći kako su nastale povrede, ali prema nezvaničnim informacijama korišten je navodno i nož.

- Policija je na licu mjesta i utvrđuje okolnosti događaja. Zavisno od stepena povreda povrijeđenih odlučit će se o daljim mjerama – kazala je Kuldija.

Kako saznaje Patria, jedno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, a na licu mjesta će se vršiti uviđaj kojim će rukovoditi dežurni kantonalni tužilac.  

#CrnaHronika