Objavljeno u kategoriji BiH na 11.09.2018 14:42:09

Pres konferencija Muriza Memića, u pripremi novi protesti

Muriz Memić tokom protesta 21. jula (Foto: Patria)

SARAJEVO, (Patria) - U četvrtak 13. septembra u 14 sati u hotelu Bosnia press konferenciju održat će Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića. Medijima će se obratiti i advokat porodice Memić Ifet Feraget. 

Kako je kazao Memić za agenciju Patria, povod prve press konferencije su novi protesti u Sarajevu koji će biti održani u ovom mjesecu. Protesti će u isto vrijeme biti održani i u Banja Luci gdje 170 dana otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, Davor Dragičević traži otkrivanje ubica svog sina čije je tijelo pronađeno 24. marta u rijeci Crkveni. 

Memić je istakao da su od prvostepene oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću prošla skoro dva mjeseca, a da još im nije uručen pismeni otpravak presude.

- Državno tužilaštvo je formiralo predmet o ubistvu mog sina i više informacija nemam. Na pres konferenciji ću iznijeti i nove dokaze i činjenice kojima raspolažem – kazao je Memić ne želeći precizirati o čemu se tačno radi.

Advokat Feraget kazao je ranije da će nakon što dobije presudu, porodica Memić podnijeti krivične prijave protiv svih tužilaca koji su radili na slučaju Dženan Memić, vještaka koji su napravili lažne nalaze, te drugih osoba koje su sakrivale istinu o ubistvu Memića.

Memić je krajem avgusta uputio novi dopis Visokom sudskom i tužilačkom vijeću navodeći da su njegove sumnje u rad Ureda disciplinskog tužioca bile opravdane.