Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 06.09.2018 14:54:36

Mladi policajac teško ranjen u pucnjavi prilikom pljačke u Mostaru

Foto Ilustracija

MOSTAR, (Patria) - Policajac ranjen u pljački u Mostaru u noći sa srijede na četvrtak smješten je na Odjel ortopedije Kantonalne bolnice "dr. Safet Mujić". Policajac je teže ranjen, a radi se o povredi lakatnog zgloba.

Iako su povrede policajca teže prirode on nije životno ugrožen. 

Mostarski policajac ranjen je prošle noći prilikom pljačke u južnom dijelu grada. Policija još uvijek nije izašla sa zvaničnim informacijama o pljački, mogućim počiniocima i okolnostima ranjvanja policajca. Izvšen je uviđaj i traje intenzivna potraga za počiniocima.

Kako nezavnično saznaje agencija Patria, radi se o 26-godišnjem policajcu Đenanu Hubani, koji je počeo raditi u MUP-u HNK prije samo sedam dana. Hubana je bio dio policijske klase koja je nedavno položila policijsku zakletvu.

Hubana je istaknuti sportista, dijete mostarskog Veleža, a pored Veleža igrao je još za Lokomotivu, Igman iz Konjica, Orašje, Turbinu iz Jablanice, Blagaj, a trenutno nosi dres drugoligaša Bjelopoljca.

Đenan Hubana u dresu Igmana iz Konjica

U saopštenju za javnost, MUP-a HNK navodi se da je oko 10 minuta do 2 sata iza ponoći u Operativni centar Policijske uprave Mostar nepoznato lice prijavilo da se u Ulici maršala Tita, u naselju Dolina sunca, nalazi više sumnjivih lica. 

- Policijska patrola za kratko vrijeme stiže na mjesto događanja, gdje zatiče četiri maskirana lica, koji ulaze u lično vozilo nepoznatih registarskih oznaka. U pokušaju policijskih službenika da službenim vozilom onemoguće bijeg osumnjičenim licima, isti ispaljuju hice u smjeru službenog policijskog vozila, te jedan hitac ranjava policijskog službenika, koji je prebačen u bolnicu i van je životne opasnosti - saopšteno je iz MUP-a HNK.

Dalje se navodi da je ubrzo na mjesto događaja stiglo više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena, te pokrenuli opsežnu operativnu potragu za osumnjičenim licima. 

- Trenutno se na terenu vrši uviđaj i traje kriminalističko operativna istraga policijskih snaga MUP-a HNK, zajedno sa nadležnim tužilaštvom - navodi se u saopštenju MUP-a HNK.