Objavljeno u kategoriji Biznis na 05.09.2018 16:08:33

U Sarajevu otvoren sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee-fest”

Foto Patria

SARAJEVO, (Patria) - Sajam pčelarstva i pčelarske opreme “Bee-fest” bit će održan u Sarajevu od 5. do 9. septembra na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović.

Organizatori su istakli da je ovogodišnji Bee-fest još jedna prilika za promociju bh. proizvodnje meda, ocijenjene najvišim ocjenama od strane međunarodne stručne javnosti.

Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitetu meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

Tokom trajanja ovog događaja, bit će upriličene degustacije, prezentacije pojedinih vrsta meda i edukacije, te prodajna izložba, a u narednim danima planiran je Dan organskog meda, Medaonica, program edukacije pčelara.

Na Sajmu će posjetioci imati priliku kupiti sortne medove, mliječ, propolis, polen, preparate na bazi pčelinjih proizvoda i ljekovitog bilja, prirodnu kozmetiku kao i prirodne sokove, džemove, pekmeze i druge tradicionalne proizvode.

Organizaciju ovogodišnjeg Sajma podržali su Općina Centar Sarajevo, Općina Stari Grad Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, Vlada Federacije BiH i Lutrija BiH.