Članak

Održan 100. skup Pravda za Davida, 7. jula masovno okupljanje na Trgu Krajine

Dragičević je pozvao poslanike Narodne skupštine Republike Srpske da izađu iz ove institucije i dođu na Trg Krajine, odnosno Davidov trg, kako ga zovu građani koji podržavaju grupu "Pravda za Davida".

BANJA LUKA, (Patria) - Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića na večerašnjem 100. skupu Pravda za Davida na Trgu Krajine u Banja Luci kazao je da je Okružno tužilaštvo slučaj okvalificiralo kao ubistvo po nepoznatom počiniocu/počiniocima. 

- Tužilaštvo će morati da okvalifikuje djelo kao organizovano ubistvo mog sina, našeg Davida - rekao je večeras Davor Dragičević prilikom obraćanja okupljenima.

Nakon obraćanja on je preko usta zalijepio traku kao što to čini već nekoliko dana najavljujući da će je skinuti u subotu 7. jula kada će biti održan veliki skup građana u Banja Luci. Dolazak je najavila i porodica ubijenog mladića Dženana Memića iz Sarajeva. Njihova borba za otkrivanjem istine o Dženanovoj smrti traje više od dvije godine. 

Dragičević je pozvao poslanike Narodne skupštine Republike Srpske da izađu iz ove institucije i dođu na Trg Krajine, odnosno Davidov trg, kako ga zovu građani koji podržavaju grupu "Pravda za Davida".

Kao i na prethodnim okupljanjima puštena je Davidova pjesna "Klinac iz geta" koju su građani pjevali podignutih ruku i stisnutih pesnica.

- Ti dobro znaš da tvoj tata sve zna. Dok god ne bude zadovoljena istina i pravda ja ću stajati ovdje - poručio je Davor Dragičević.

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka još nije zvanično objavilo da li je i kako okvalificiralo smrt Davida Dragičevića, dok je to medijima kazao Dragan Čavić, zastupnik u NSRS navodeći da je to urađeno još u petak.

Narodna skupština RS još nije glasala o izvještaju Anketnog odbora u slučaju Dragičević. Glasanje će biti održano u srijedu. Na potezu je Okružno tužilaštvo i glavni tužilac Želimir Lepir koji treba javno reći kakva je konačna kvalifikacija djela u slučaju David Dragičević.  

#BiH