Članak

Pismo Tegeltiji: Ni nakon 20 dana nema informacije šta je poduzeo VSTV u slučaju Dženan Memić

Na sastanku održanom 22. maja u VSTV-u Memić je zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom predočio materijalne dokaze i činjenice vezano za ubistvo Dženana Memića 8. februara 2016. godine u Velikoj

SARAJEVO, (Patria) - Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića danas je uputio dopis Visokom sudskom i tužilačkom vijeću i predsjedniku Milanu Tegeltiji u kojem navodi da od 22. maja do danas nema reakcije ove institucije.

Na sastanku održanom 22. maja u VSTV-u Memić je zajedno sa svojim advokatom Ifetom Feragetom predočio materijalne dokaze i činjenice vezano za ubistvo Dženana Memića 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji. Memić u pismu navodi da ti dokazi ukazuju na nedopustive i nezakonite propuste u radu Tužilaštva KS, glavne tužiteljice Dalide Burzić i Federalnog tužilaštva.

- Imam osjećaj i vrijeme pokazuje da smo samo kurtoazno primljeni, a prije svega zbog pritiska javnosti i pisanja medija. Meni su poznate Vaše zakonske nadležnosti u pogledu imenovanja i postavljanja tužilaca i sudija, kao i mehanizmi djelovanja kada isti ti tužioci i sudije ne rade po zakonu. S obzirom da je proteklo više od dvadeset dana od našeg razgovora, ražim da me kao građanina i oštećenu stranu pismeno obavijestite šta ste preduzeli u predmetu Dženan Memić – navodi Memić u pismu.

#BiH