Članak

Slobodan Krčmarević okupio igrače Želje, krenule pripreme za novu sezonu

Slobodan Krčmarević je javnosti predstavio i plan priprema Željezničara pred start nove sezone.

SARAJEVO, (Patria) - U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je konferencija za medije na kojoj je i zvanično predstavljen novi trener plavih Slobodan Krčmarević.

- Ovo za mene predstavlja veliku čast, ali i obavezu i odgovornost. Poznajem historiju i tradiciju i upravo ta veličina kluba me privukla da dođem u Želju. Kada sam se upoznao sa svim segmentima kluba i vidio da je to na jednom vrhunskom nivou rado sam došao. Ovo je klub koji ima dušu - kazao je Krčmarević. 

Srbijanski stručnjak kaže da je svjestan šta se od njega očekuje, jer Željo na titulu prvaka čeka punih pet godina.

- Nadam se da ću uz pomoć fudbalera uspjeti da vratim titulu koja se čeka od 2013. na Grbavici. Dolazak u Želju poklapa se sa mojom željom da se dokažem i sa ovim prostorom. Moram reći da igrače ne čeka nimalo lagan posao. 

Krčmarević je najavio kako će biti i promjena u igračkom sastavu, ali i u načinu na koji će Željo igrati sljedeće sezone.

- Imao sam malo vremena da upoznam ekipu. Nisam spavao i znam da će biti teško. Znam da će biti i ovdje neprespavanih noći, ali se ja znam nositi sa pritiskom. Poznajem igrački kadar, neće biti mnogo promjena. Degutantno bi bilo da sada govorim o pozicijama.

Nećemo gomilati igrače, ali ćemo dovoditi kvalitetna pojačanja. Imamo i kvalitetnu omladinsku školu. Ipak treba znati da se prvenstvo ne osvaja sa golobradim mladićima. Sve zavisi i od toga hoće li ostati i Graovac. Mogu reći da najvjerovatnije nećemo igrati u formaciji 4-2-3-1 nego da će i tu biti promjena - istakao je novi trener plavih. 

Slobodan Krčmarević je javnosti predstavio i plan priprema Željezničara pred start nove sezone.

- Svugdje se mijenjaju treneri. Ja ću se truditi da me ne promijene odmah na početku. Prvi meč je 12. jula. Plan i program sam davno napravio. Sedam dana u Sarajevu će poslužiti da skratimo spisak na 24 igrača plus tri golmana. Nakon toga idemo u Međugorje. Igramo sa Goškom i Veležom, te još dva kontrolna meča. 21. 25. 29. juna i 5.jula. Plan je da dva dana imamo po dva treninga, treći dan utakmica i četvrti dan oporavak. Radit ćemo te četverodnevne cikluse bez dana odmora na pripremama - rekao je Krčmarević.

#Sport