Objavljeno u kategoriji BiH na 16.04.2018 11:01:10

SDP traži od Zvizdića da ne dozvoli uvođenje nacionalnog ključa u upravljanju državnim zatvorom

Foto Ilustracija

SARAJEVO, (Patria) - Socijaldemokratska partija BiH traži od Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, da ne dozvoli usvajanje predloženih izmjena Zakona o izvršenju krivičnih sankcija Bosne i Hercegovine, koje je pripremio Josip Grubeša, ministar pravde BiH. 

- Predloženim izmjenama želi se uvesti pozicija upravnika i dva zamjenika u državnom zatvoru, umjesto trenutnog rješenja, prema kojem zatvor ima jednog upravnika. 

Ovakvim zakonskim izmjenama, parlamentarna većina, po ko zna koji put, pokazuje kako ih zanima samo gomilanje fotelja za stranačke poslušnike, te kontinuirana podjela svega u BiH po etničkim linijama, jer se predlaže da na ove tri pozicije moraju biti imenovani pripadnici iz različitih naroda.

Umjesto što se bave uvođenjem nacionalnog ključa, čak i u upravljačke strukture državnog zatvora, bolje bi im bilo da javnosti objasne zašto ovaj objekat, u čiju izgradnju je utrošeno 80 miliona KM, još uvijek nije u funkciji, iako su sami najavljivali otvaranje prije više od pola godine?! - naveli su iz SDP-a


Web stranicu novinske agencije Patria možete pratiti i putem aplikacije za Android