Članak

Zrinjski pobjedom protiv Krupe preuzeo prvo mjesto na tabeli

Ekipa Zrinjskog je slavila minimalnu pobjedu zahvaljujući pogotku Nemanje Bilbije, te su tako Mostarci zasjeli na lidersku poziciju.

KRUPA NA VRBASU, (Patria) - U Krupi na Vrbasu je odigrana utakmica 5. kola Lige za prvaka između petoplasirane Krupe i Zrinjskog koji se uoči ovog kola nalazio na drugom mjestu.

Ekipa Zrinjskog je slavila minimalnu pobjedu zahvaljujući pogotku Nemanje Bilbije, te su tako Mostarci zasjeli na lidersku poziciju.

U uvodnom dijelu utakmice nije bilo većih uzbuđenja, a Zrinjski je nešto bolje stajao na terenu. U 13. minuti je Haris Handžić šutirao iz daljine, ali je lopta otišla pored gola.

Kako je vrijeme odmicalo, gosti iz Mostara su bili sve konkretniji. U 19. minuti Miloš Filipović je sjajno ubacio s desne strane, Handžić je bio u odličnoj poziciji, ali je loše zahvatio loptu.

Samo minut poslije, Filipović ponovo ubacuje loptu u šesnaesterac Krupe, a Handžić ovaj put kasni. U 22. minuti Nemanja Bilbija je pokušao volej udarcem, a lopta je otišla malo pored stative gola Nevresa Fejzića.

Do kraja prvog poluvremena Zrinjski je dominirao, domaći su se uspješno branili, pa se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Drugo poluvrijeme je počelo odlično za ekipu Zrinjskog. Već u drugoj minuti nastavka “Plemići” su došli do vodstva. Ponovo je sjajni Filipović prošao po strani, a zatim ubacio za Bilbiju koji lagano pogađa sa tri metra.

Zrinjski je i poslije gola nastavio napadati, a onda su smirili igru i u potpunosti kontrolirali utakmicu.

U 67. minuti je Filipović imao jako dobru priliku nakon greške odbrane Krupe, ali je Fejzić uspio da odbrani njegov šut.

U 84. minuti je Krupa mogla da dođe do izjednačenja. Kenanu Piriću je ispala lopta, ali domaći fudbaleri nisu uspjeli da iskoriste tu nesmotrenost golmana gostiju, pa je ostalo 0:1.

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja, pa je tako Zrinjski ubilježio veoma važnu pobjedu kojom se vratio na lidersku poziciju, gdje će se zadržati barem 24 sata, pošto Željezničar, koji je bio lider na tabeli uoči ovog kola, sutra od 16:30 igra derbi utakmicu protiv Sarajeva na stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

#Sport