Objavljeno u kategoriji Crna Hronika na 02.04.2018 14:52:44

U zgradi JP Ceste FBiH povrijeđene dvije osobe

Foto Patria Arhiv

SARAJEVO, (Patria) - U zgradi Javnog preduzeća ''Ceste Federacije BiH'' u toku je policijski uviđaj gdje je danas došlo do incidenta u kojem su povrijeđene dvije osobe.

Portparol MUP KS Suvada Kuldija kazala je za Patriju da su dobili dojavu da je jedna osoba povrijeđena, ali se još utvrđuju sve okolnosti ovog događaja. 

Prema informacijama koje su objavljene, u ovo preduzeće došle su dvije osobe koje su izazvale incident, a u toku fizičkog obračuna došlo je do upotrebe oštrog predmeta kojim su jednoj osobi nanesene povrede. 

Nožem je zboden Edin Skenderagić, a teške tjelesne povrede zadobio je bivši izvršni direktor tog preduzeća Dragan Trebović. Trebović je zadržan na liječenju, a Skenderagiću je pomoć pružena u Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš. 

Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, kao i pronalasku izvršioca čiji identitet je poznat policijskim službenicima.