Objavljeno u kategoriji Sport na 16.08.2016 14:50:53

Selimović odlazi: Sabrina Buljubašić prva direktorica u historiji Bordo kluba

Sabrina Buljubašić

Generalni direktor Fudbalskog kluba Sarajevo, Dino Selimović, nakon petogodišnjeg perioda, krajem mjeseca septembra završit će svoj angažman u Bordo klubu. Selimović je početkom takmičarske sezone 2011/12 imenovan od tadašnjeg Upravnog odbora FK Sarajevo na funkciju generalnog direktora, a u toku njegovog mandata, Fudbalski klub Sarajevo, uspio je nakon višegodišnjeg perioda osvojiti naslov osvajača Kupa BiH, trofej prvaka države i plasirati se u  Play Off evropske lige, saopćeno je iz Bordo kluba, prenosi agencija Patria.

Po odluci većinskog vlasnika kluba, Tan Sri Vincenta Tana, administrativne poslove u Fudbalskom klubu Sarajevo, koje je obnašao Dino Selimović, preuzet će vršilac dužnosti generalnog direktora, magistrica sportskog prava, Sabrina Buljubašić, prva direktorica u historiji Bordo kluba. Titulu magistra sportskog prava stekla je na “ISDE” fakultetu u Madridu, u Španiji, a veliki dio svog života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. U proteklim mjesecima radila je u pravnoj službi FK Sarajevo, na poslovima sportskog prava.

U proteklom periodu, angažmanom rukovodstva kluba i klupske administracije na čelu sa Selimovićem, klub je uspio privući stranog investitora, Vicenta Tana, te je tako riješio nagomilane, višegodišnje finansijske probleme, a u državni budžet vratio više od 2.000.000 KM sredstava poreskih obaveza, nastalih u ranijim godinama. Realizacijom prve faze projekta Trening centra FK Sarajevo, Bordo klub je dobio i svoj dom, a zahvaljujući predanom angažmanu radeći u FK Sarajevo, Dino Selimović stekao je priznanje za najboljeg sportskog radnika u Premijer ligi BiH 2012. godine. Selimović je u martu 2015. godine imenovan u Izvršni odbor Evropske klupske Asocijacije, kao predstavnik klubova četvrte subdivizije.

Bivši kapiten i istaknuti igrač FK Sarajevo, Faruk Ihtijarević, koji je u proteklom periodu obnašao dužnost Šefa skauting službe, imenovan je za izvršnog direktora za sportske poslove, te će on u narednom periodu biti odgovoran za funkcionisanje sportskog odjela Bordo kluba.

Nakon završetka svog radnog angažmana u Fudbalskom klubu Sarajevo, Selimović iza sebe ostavlja dobro funkcionirajuću klupsku administraciju, sa jasnim sistemom rada, a na njegovom predanom radu u godinama iza nas posebno mu se zahvalio i odao priznanje većinski vlasnik FK Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan.

Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje Dini Selimoviću na velikom doprinosu u stvaranju stabilnog i perspektivnog kluba.