Članak

Radončić za Patriju: Sinoć smo imali priliku gledati kako se u Crnoj Gori sprječava državni udar

Demonstracije na ulicama Podgorice traju skoro bez prekida više od mjesec dana, u kojima je više osoba povrijeđeno.

Sinoć smo svjedočili pokušaju državnog udara u Crnoj Gori, a vidjeli smo i kako se sprječava taj državni udar – rekao je za bh. novinsku agenciju Patria novinar i publicista Šeki Radončić, komentarišući nasilne demonstracije pristalica dijela opozicije u Podgorici, koje je policija uspjela razbiti u subotu navečer.

Demonstracije na ulicama Podgorice traju skoro bez prekida više od mjesec dana, u kojima je više osoba povrijeđeno.

Stotine demonstranta u Podgorici, među kojima je najglasniji  četnički vojvoda Andrija Mandić, protive se ulasku Crne Gore u NATO, a ulazak pokušavaju zaustaviti izbijanjem masovnih nereda. 

Demonstranti su sinoć uslovljavali premijera Milu Đukanovića da podnese ostavku i da se formira prelazna vlada koju bi činile sve parlamentarne partije u Crnoj Gori.

Radončić objašnjava kako više nema dileme da iza demonstacija stoji Beograd, kao produžena ruka zvanične Moskve, koja je i javno poručila da su protesti u interesu Crne Gore, a ne protiv zemlje. On također smatra da su snage, koje su u Crnoj Gori pokušale izvršiti državni udar – sinoć poražene, ali to je samo jedna od bitki u ratu koji će sigurno potrajati duže.

- Ne smijemo zaboraviti da se na malenoj Crnoj Gori prelamaju interesi dvije najveće vojne sile na svijetu – kaže Radončić.

Grupa muškaraca sa maskama na licu sinoć je ponovo zasula policiju petardama, bakljama, kamenicama, zapaljenim flašama sa benzinom... Specijali su uzvratili suzavcem i šok bombama, nakon čega su i razbili demonstarcije. Više desetaka osoba je uhapšeno.

Radončić smatra da je to bio iznuđeni potez premijera Crne Gore Mila Đukanovića, koji pokušava smiriti situaciju u Crnoj Gori, piše Patria.
 

#Intervju