Članak

Gerge Bush stariji slomio vratni pršljen

Bivša američki predsjednik George H.W. Bush zadobio je prijelom vratnog pršljena prilikom pada u svom domu u Maineu u srijedu, ali je u stabilnom stanju i očekuje se da će u bolnici boraviti samo krat

Bivša američki predsjednik George H.W. Bush zadobio je prijelom vratnog pršljena prilikom pada u svom domu u Maineu u srijedu, ali je u stabilnom stanju i očekuje se da će u bolnici boraviti samo kratko, izjavio je njegov glasnogovornik Jim McGrath, prenosi novinska agencija Patria.

Bush (91), koji je bio 41. američki predsjednik, posljednji je put hospitaliziran u Houstonu na sedam dana u decembru 2014. zbog poteškoća s disanjem.

-Pao je danas u svom domu u Maineu i slomio je vratni pršljen, rekao je McGrath u objavi na Twitteru nakon nesreće.

-Njegovo stanje je stabilno, dobro je, ali će dobiti schanzov ovratnik. Bush je prebačen u medicinski centar Maine u Portlandu, a ostat će u bolnici "koliko bude potrebno", kazao je McGrath.

Bush je otac bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha i Jeba Busha, bivšeg guvernera Floride koji je jedan od najizglednijih kandidata za republikansku nominaciju za predsjedničke izbore 2016.

#Svijet