Članak

Austrijski istražitelji ispitali suprugu Alena Rizvanovića

Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru Graza. Ni nakon razgovora s vještakom k

Alena Rizvanovića, 26-godišnjaka koji je ubio tri osobe na centralnom trgu u Grazu, ispitao je sudski vještak, javlja austrijski Der Standard, prenosi novinska agencija Patria.

Ispitivanje je potvrdilo da Rizvanović definitivno ima psihičkih poteškoća, te je bio smanjeno uračunljiv kada se svojim autom namjerno zabijao u ljude u centru Graza. Ni nakon razgovora s vještakom koji je bio zadužen da procjeni njegovo psihičko stanje nema informacija o Rizvanovićevim motivima. 

Za sada Rizvanović ostaje u pritvoru, a uskoro će biti izveden pred sud gdje će biti odlučeno hoće li suđenje čekati u istražnom zatvoru ili će biti prebačen u psihijatrijsku ustanovu. 

Istražitelji su u međuvremenu locirali Rizvanovićevu suprugu, koja ga je nedavno napustila zajedno s njihovo dvoje djece, prenosi agencija APA. Supruga je od Rizvanovića otišla nakon što ga je prijavila za porodično nasilje. 

Isprva se špekuliralo da je supruga s djecom nakon razlaza s Rizvanovićem otišla u BiH, odakle porijeklom potiče i napadač. On se s roditeljima u Austriju preselio ratne 1993. godine, u dobi od četiri godine. No, istražitelji su je na kraju ipak pronašli u Grazu. Za sada nije poznato što im je rekla u svom iskazu.

#Svijet