Članak

Svjetski popularan muzičar Haris Trnjanin za NAP: Na ljeto planiram koncert u rodnoj Bosni

Haris Trnjanin je imao tek 18 mjeseci kada je zbog krvavih sukoba u Bosni i Hercegovini morao napustiti rodno Trnopolje.

Haris Trnjanin je imao tek 18 mjeseci kada je zbog krvavih sukoba u Bosni i Hercegovini morao napustiti rodno Trnopolje.

Njegova porodica i on odselili su u Holandiju, u centar za izbjeglice u Roermondu.

No, do danas, 18-mjesečni dječak izrastao je u svjetski popularnog rep muzičara, čije pjesme slušaju milioni ljudi diljem svijeta.

Njegov studio nedavno je snimio i pjesmu “What Are You Waiting For?” koja je specijalno napisana za kampanju Coca Cole, nakon čega su za Trnjanina vrata svjetske slave otvorena širom.

Trnjanin kroz muziku mlade pokušava potaknuti da se obrazuju i da razvijaju demokratiju za sve.

- Ljudima iz Coca Cole svidjela se moja priča, moja ideja da radim sa mladim ljudima. Pjesma "What Are You Waiting For?" je specijalno napisana za kampanju Coca-Cole. Pjesmu sam prezentirao u Londonu, nakon čega je tim iz Coca-Cole tražio da napravimo i video-spot za pjesme. Nakon toga odletjeli smo u Portugal gdje smo snimili i reklamu – obasnio je Trnjanin u razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria.

 Iako je stekao svjetsku slavu, Bosni i Hercegovinu nije zaboravio, a na ljeto planira održati i koncert u rodnoj Bosni.

- BiH sam posjetio za Novu godinu. Bio sam u Trnopolju i Sanskom Mostu. Naravno da nisam u prilici da se u Trnopoljue vratim za stalno, zbog mog posla, ali za budućnost ništa ne mogu reći. Inače, bio sam jako mali kada su krenuli sukobi u BiH, ali sam poslije toga mnogo saznao o tim dešavanjima. Konačno, u Trnopolje dolazim svake godine i svaki put saznam neke nove informacije iz tog perioda – kaže Trnjanin, piše NAP.

 

#Intervju