Članak

U Vašingtonu zapaljena vila, četvero mrtvih

Jedan bračni par, njihov desetogodišnji sin i kućna pomoćnica su ubijeni u vili u sjeverozapadnom dijelu Vašingtona, koja je zatim zapaljena, saopštila je danas policija Distrikta Kolumbija, prenosi n

Jedan bračni par, njihov desetogodišnji sin i kućna pomoćnica su ubijeni u vili u sjeverozapadnom dijelu Vašingtona, koja je zatim zapaljena, saopštila je danas policija Distrikta Kolumbija, prenosi novinska agencija Patria.

Šef policije Keti Lejnijer je izjavila da su najmanje tri žrtve imale povrede zadate oštrim i tupim predmetima, kao i da se kod svih četvoro radi o nasilnoj smrti, piše AP. Žrtve su zadobile smrtonosne povrede prije nego što je kuća zapaljena jučer uveče.

Lejnijer je navela da su među ubijenima 46-godišnji direktor Savas Savopulos i njegova supruga Ejmi (47), a policija vjeruje da su preostale dvije žrtve 10-godišnji sin bračnog para Savopulos, kao i njihova kućna pomoćnica.

Policija je u susjednoj saveznoj državi Merilend pronašla automobil marke "porše", koji pripada ubijenoj porodici, a koji je također zapaljen. 

Istraga je u toku, navodi se u policijskom saopštenju.

#Svijet