Članak

Dragi vođa naredio ubistvo rođene tetke

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je ubistvo rođene tetke Kim Kyong Hui jer mu je mjesecima agresivno prigovarala zbog ubistva svog supruga, i vjeruje se 'broja 2' u zemlji, Jang Song Thaeka u

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un naredio je ubistvo rođene tetke Kim Kyong Hui jer mu je mjesecima agresivno prigovarala zbog ubistva svog supruga, i vjeruje se 'broja 2' u zemlji, Jang Song Thaeka u decembru 2013., javlja CNN, prenosi novinska agencija Patria.

Vijest Kimovom o smaknuću vlastite tetke donosi,gospodin Park (što mu nije pravi identitet), jedan od najviših sjevernokorejskih dužnosnika koji su ikada prebjegli. Služio je Sjevernoj Koreji desetljećima prije nego što ju je odlučio napustiti. Želi ostati anoniman zbog straha od odmazde na prijateljima i porodici koji su ostali u Pyongyangu.

- 5. ili 6. maja prošle godine Kim Jong Un je naredio ubistvo svoje tetke Kim Kyong Hui. Za to je znala samo njegova tjelesna straža, Jedinica 974. Sada svi viši dužnosnici znaju da je otrovana - ispričao je Park.

Razlog za tetkino smaknuće je bilo njeno neprestano prigovaranje Kimu za ubistvo supruga Jong Song Thaeka u decembru 2013.

#Svijet