Članak

Srbija neće dobijati nove uvjete, u naredne 4 godine nema proširenja EU

Srbija više neće dobijati nove uvjete za ulazak u EU, ali realnost je da u iduće četiri godine neće biti novog proširenja Unije, poručila je u srijedu zastupnica u Europskom parlamentu i izvjestitelji

Srbija više neće dobijati nove uvjete za ulazak u EU, ali realnost je da u iduće četiri godine neće biti novog proširenja Unije, poručila je u srijedu zastupnica u Europskom parlamentu i izvjestiteljica za BiH Doris Pack u Novom Sadu.

-U iduće četiri godine neće biti novog pridruživanja, jer zemlje kandidati nisu na nivou za ulazak u EU. Svaka zemlja je na svom nivou i u isto vrijeme svaka od njih drži svoju sudbinu u svojim rukama. Ne možemo mi za njih obaviti posao, već njihovi političari, istakla je Pack na predavanju u Novom Sadu.

Ona je rekla da Srbiji neće biti nametnuti novi uvjeti u vezi pridruživanja te da je najvažniji uvjet Europske unije bio uspostava dobrih odnosa s Kosovom i Prištinom, prenijela je agencija Beta.

-To je učinjeno i to je sada to, nema više uvjeta. Izjava srbijanskog šefa diplomatije Ivice Dačića o novim uvjetima Njemačke nije istinita, jer su svi uvjeti poznati od početka, istakla je Doris Pack.

#Svijet